Resep Makanan Bahasa Jawa
Sekul Goreng
Jowo
Bahan :
1. 500 gr sekul
2. 200 gr daging sapi godhok , iris dhowo lan tipis
3. 100 gr urang teles , kupas kulite
4. 2 sdm kecap manis
5. 2 sdm minyak goring kangge numis
Bumbu Alus Sekul Goreng Jowo :
1. 4 Buah Lombok abang ,buang bijine
2. 1 sdt terasi
3. 6 buah brambang
4. 3 siung bawang putih
5. 1 sdt ketumbar
6. setengah sdt gendhis pasir
7. 1 sdt sarem
Tambahane Sekul Goreng Jowo :
1. 2 biji endok pithik, gawe dadar
2. 2 biji timun , oncek lan potong – potong
3. Krupuk urang sacukupe
4. Bawang goring sacukupe
Carane gawe Sekul Goreng Jowo :
1. Tumis bumbu alus sampek wangi.Menehi 3 sendok mangan, toya , lan kecap manis , udek roto.
2. Lebokne daging lan urang , udek dilute.
3. Lebokne Sekul , udek terussampek roto nang dhuwure geni cilik , angkat.sajikno karo bawang goreng , endok dadar , irisane timun lan krupuk urang.
Resep Lemper
Bakal sing dibutuhke:
1 liter beras ketan
- 350 ml
santen kambil
- 1/4
sendhok teh uyah lembut
- 1 lembar
godhong pandan ( diwisuh resik )
- Abon sapi
sacukupe
- Godhong
gedhang kanggo membungkus sacukupe
Cara
nggawe Lemper nganggo bahasa jawa:
Jangkah pisan kanggo nggawe lemper yaiku misuh beras ketan karo banyu nganti bener-bener resik
Jangkah pisan kanggo nggawe lemper yaiku misuh beras ketan karo banyu nganti bener-bener resik
- Dang-dang
beras ketan kaya adang tunggu nganti separo matang udakara sajrone 15
menit
- Campurkan
santan, godhong pandan lan uyah kejero beras ketan, aduk nganti tercampur
rata
- Dang-dang
meneh beras ketan sing wis dicampur karo santan sajrone 20 menit utawa
nganti matang, angkat lan adhemake
- Jupuk
saben 2 sendhok pangan ketan nuli diisi karo abon sapi banjur dibungkus
karo godhong gedhang kaya lontong ( lakoke nganti buyar )
- Lemper
ketan isi abon sapi siap dihidangke
Kanggo
resep cara nggawe Lemper Ketan Isi Abon sapi sing dimangsak karo cara digoreng,
tinggal panaske lenga nuli goreng lemper sing wis dibungkus godhong gedhang
ngonoa kanggo lemper sing dimangsak karo cara kaobong, tinggal obong lemper
sing wis dibungkus godhong gedhang. Semene resep lemper saka kami, muga-muga
ngguna
Carane Gawe
Sego Goreng dalam Bahasa Jawa
Carane
gawe sego goreng – Sego
goreng versi jawa yaiku sego goreng sing kaya pasuguhan liyane neng mangsakan
Indonesia. Kabeh wong tentu nduweni versi dhewe kanggo nggawe sego goreng.
Nanging, kabeh bahan utama sing ana mesti padha. Bahan kesebut yaiku : lombok,
bawang, brambang, kecap, terasi, lan liya liyane. Tentu wae beras utawa sego
lan pangenak sego goreng liyane yaiku ayam, kerupuk, dong bawang, emping,
endog, timun, lan irisan tomat.
Ana pirang-pirang versi sego goreng nang hotel mewah nduweni tamabahan sate, ayam goreng, lan saus kacang. Kabeh kuwi yaiku pasuguhan umum sing gampang banget di sajike, nanging tetap special banget kanggo neng nikmati. Ayo and abaca resep cara kanggo nggawe sego goreng sing sederhana banget.
Ana pirang-pirang versi sego goreng nang hotel mewah nduweni tamabahan sate, ayam goreng, lan saus kacang. Kabeh kuwi yaiku pasuguhan umum sing gampang banget di sajike, nanging tetap special banget kanggo neng nikmati. Ayo and abaca resep cara kanggo nggawe sego goreng sing sederhana banget.
Iki carane gawe sego goreng dalam bahasa jawa sing sederhana banget
Bahan lan bumbu utamane yaiku :
- 1 porsi
sego putih utawa 1 ajang sego putih
- 1 butir
endog pitik
- 2 siung
brambang, iris tipis pisan
- 1 siung
bawang putih, iris tipis pisan
- 5 lombok
rawit
- Separo
sendhok teh merica bubuk
- Kecap
sacukupe merk apa wae oleh
- Uyah
sacukupe
Cara
nggawe sego goreng sederhana :
- Pisan-tama
tumis brambang lan bawang putihaduk-aduk banjur mlebokake cabe rawit
- Banjur
sabanjure kowe bisa mlebokake antiga ayam,lau oseng-oseng sedhela
- Mlebokake
nasi,lalu aduk-aduk nganti tercampur rata karo bumbu lan endog
- Sing
paling akhir tambahake garam,merica,dan kecap legi. Banjur bisa kowe icipi
nek ana sing kurang,lalu tambahake padha karo selera
Tips
: hal sing paling penting kanggo nggunakne sego adhem utawa sego turah kemarin
sing neng simpan jero lamari es utawa kulkas,karena nek nggunakne sego sing
anyar nek dimangsak arep ngerep akeh minyak,serta upadekne aja memakiai lenga
sing banyak,karena bisa menimbulkan kolestrol dhuwur.
Mangsakan sing cepet cawis kaya sego goreng sederhana iki tepat
banget kanggo sarapan pagi,dan nang wektu sing terburu-buruserta gampang cara
nggawene. Cause kudu cepet ning awake dhewe mbutuhake banget tenaga kanggo bisa
beraktifitas. Lan mangkana mau resep lan cara-cara nggawe sego goreng sing
sederhana. Slamet nyoba
Komentar